Изработка на уеб сайт

Всеки бизнес се нуждае от изработка на уеб сайт с качество и дизайн на професионално ниво. Но колко и в какво трябва да инвестирате, за да постигнете търсения ефект?

Защо е необходимо да имате уеб сайт?

Потребителят първо търси информация за продукт или услуга в интернет. Това е първия контакт, които потребителя и бъдещ клиент ще види. Вашият уеб сайт е лицето на Вашата компания. Сайтът на една компания трябва да има необходимата информация, така че потребителя да може да направи информирано решение. При евентуалното взаимодействие със сайта, потребителя да направи желаното действие - поръчка, обаждане или запитване. Вашият сайт трябва да Ви бъде полезен и да Ви подпомага работата.

Ние от РОНА СОФТ изградихме и постоянно осъвременяваме собствена система за управление на уеб сайтове, която ни позволява да бъдем изключително гъвкави по отношение на продукта, който ще предложим на своите клиенти, като същевременно оставаме независими по отношение на изискванията и ограниченията, налагани от готовите платформи. Какво означава това – клиента получава, респективно заплаща, единствено това, което счита за необходимо да присъства в неговия нов уеб проект, без да е задължен да получи целия пакет от модули.

Наред с това, на даден етап, той е свободен и има възможност да развие своя уеб сайт, като пожелае включването на нови софтуерни модули, страници или функционалности във вече разработения сайт.

Изработката на уеб сайт включва

ДОМЕЙН, ХОСТИНГ И ПОДДРЪЖКА

При запитване за изработката на сайт,  цената на офертата , която ще получите включва домейн, хостинг и хостинг поддръжка. Отделно получава гаранционна поддръжка на Вашият сайт за 1 година считано от датата на качване на Вашият уеб сайт онлайн.

ИЗРАБОТКА НА САЙТ С МОБИЛНА ВЕРСИЯ

Получавате уеб сайт, който може да се разглежда еднакво добре от различни устройства с достъп до Интернет, независимо от техния размер или разделителна способност на екрана. Разработването на адаптивен дизайн е от основно значение за приятното и лесно разглеждане от потребителите, което в същото време е едно от условията за добро позициониране на сайт в търсещите системи като Google, Bing и др.
Тук може да прочетете повече за адаптивния дизайн.

SEO - ОПТИМИЗАЦИЯ

При нас SEO Оптимизацията на сайт се включва в услугата изработка на сайт. Ние извършваме всичко необходимо по началната оптимизация върху сайта за търсещите машини (Google, Bing и други), което е и задължително за успеха при изработката на всеки сайт. Това включва най-добрите и съвременни практики като поставяне на необходимите мета данни за социалните мрежи и търсачките, структурни данни и други. Ние сме стремим първоначалното позициониране да бъде възможно в най-преди позиции. Това много зависи разбира се от конкуренцията, количество и качеството на съдържанието на сайта.

ФИРМЕНА ЕЛЕКТРОННА ПОЩА

Заедно с изработка на сайт, получавате и собствена фирмена електронна поща с пощенски кутии към домейна (името) на уеб сайта (например: поща@вашият-домейн.ком).

С изработката на уеб сайт получавате

СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО

Включва всички модули в системата, заявени от клиента. Целият сайт се гради върху системата за управление на съдържанието, която е собствена разработка на РОНА СОФТ. Включва в себе си възможност за постоянна промяна на съдържанието на Вашия сайт, дори и през мобилни устройства - смартфони и таблети. Това Ви позволява да поддържате информацията в сайта актуална, дори и когато сте далеч от офиса.

ВИСОКО НИВО НА СИГУРНОСТ

Използваме актуални технологии и методологии на работа, които гарантират сигурността на информацията във Вашия уеб сайт.

ЛЕСНА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ

Администрацията на системата е изцяло на български език с възможност за други езици. Системата е разработена с основна цел да бъде лесна и интуитивна за ползване. Освен това ще имате на разположение и подробна документация вградена в системата.

ПОДДРЪЖКА

Предлагаме техническа и информационна поддръжка на разработения уеб сайт, тъй като знаем, че Вашето време е ценно. Няма да загубите връзка с нас и след приключване изпълнението на проекта.

Етапи при изработката на уеб сайт

Процесът на изработка на един уеб сайт е съчетание от креативността и интелектуалния труд на дизайнери, програмисти и уеб специалисти от една страна и идеите, желанията и целите на клиента - от друга. За да опишем процеса на изработка на един уеб сайт, ще трябва да разгледаме етапите, през които преминава той.

 • Определяне целите на уеб сайта

  Преди да започне фактическата изработката на един уеб сайт, трябва да бъде изяснено, какво се цели с неговото изграждане и за какво ще бъде предназначен.
  Има няколко вида сайтове – презентационни, сайтове предназначени за интернет търговия - електронен магазин, сайтове с поддържани каталози на стоки или услуги, комплексни корпоративни сайтове, чисто информационни, лични, сайтове за конкретни маркетингови кампании (landing page) и други. На този етап клиента заявява своята конкретна необходимост, виждането си за очакваните резултати, концепция за представянето си в Интернет пространството и целевите потребителски групи. Нашата роля е да установим в цялост конкретните нужди и да предложим оптимални варианти за тяхната реализация.

 • Съставяне на план за изработка на уеб сайта

  Изработва се цялостен план, как ще изглежда уеб сайта, каква ще е неговата функционалност, графично оформление и дизайн, каква ще е неговата навигация, каква информация ще съдържа и т.н. На този етап се обсъждат примерни текстове, снимки, презентационни и всякакви други материали, които да бъдат интегрирани в идейния проект.

 • Изготвяне структура на уеб сайта

  При реализацията на този етап съвместно с възложителя се дефинират и приемат за реализация следните елементи от структурата на бъдещия сайт: 

  • брой, формат и тип на страниците на сайта;
  • наличие на специфични функционалности на сайта;
  • според наличието на материали, да се организира навигацията на сайта за настолни и мобилни устройства;
  • разпределение на наличните материали в зависимост от типа на страницата.
 • Определяне на графичната част на уеб сайта

  Определят се цветовата гама на сайта, шрифтовете, които ще се използват, избират се ефекти, коментира се разположението на основните компоненти на сайта. Предмет на обсъждане са и такива детайли като местоположение на логото на фирмата, къде ще се намира навигационното меню и дали ще е хоризонтално или вертикално, вида и дизайна на навигационните бутони и други. На този етап се изработват графично началната и вътрешните страници.

 • Разработка на уеб сайта

  Одобрените дизайни на начална и вътрешни страници и други компоненти на уеб сайта се разработват. Поставя се презентационна информация, за проверка на дефинираните местоположения и визия на различните елементи в сайта, както и правилното функциониране на елементите в потребителка част и администраторска част.
  Извършват се корекции по сайта след отзиви от клиента. Извършва се наново цялостна проверка на сайта и предоставя за преглед от клиента.

 • Въвеждане на информацията в уеб сайта

  Предоставената от клиента информация (текстов или снимков материал, други аудио-визуални материали), която ще бъде публикувана на сайта се въвежда на определените за това места в уеб страниците на сайта. Ако сайта е електронен магазин и имате продуктите във файл като xml, json, екселска таблица или други, ние можем да качим автоматично налична информация.

 • Технически тестове

  След като завърши цялостната изработка на сайта се провеждат серия тестове за функционирането на заложените в него визия и функционалност. Извършва се преглед за това, как се визуализират отделните страници през различните браузъри и мобилни устройства включително iPhone и Android. Тества се бързината на работа, както и функционирането на отделните елементи по отделно и в тяхната техническа съвкупност.